Overvejer du at bestige Kilimanjaro?

Går du med en drøm om at bestige Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg, er blevet et populært rejsemål for mange forskellige slags turister. Bjerget ligger i Tanzania. Hvis du er nysgerrig på naturen og elsker at udfordre dig selv fysisk, så er Kilimanjaro et oplagt rejsemål.

Siden bjergets første bestigere nåede toppen i 1889 har vandrer i alle aldre og nationaliteter forsøgt sig med at nå til tops på Afrikas højeste bjergtinde og det uanset dit niveau findes der en rute, som passer dig. Opstigningen finder typisk sted i planlagte grupper med en dertilhørende guide, som før har gået turen. Således er du i gode hænder på hele turen, der tager mellem 5-7 dage afhængigt af hvilken rute du vælger.

uhuru peak paa kilimanjaro i tanzania 1024x768

Du kan få guides som taler forskellige sprog, så hvis du ikke er stærk i ét sprog, er der med garanti et andet du kan følge med på. Dine gruppemedlemmer er typisk forskellig nationalitet også, men I vil dele et fælles sprog. At bestige Kilimanjaro er en spændende og helt unik måde at knytte nye bekendtskaber på. Her finder du en liste over vigtige overvejelser, du bør gøre dig, inden du snørre vandrestøvlerne og begiver dig mod toppen af Kilimanjaro.

Vigtige overvejelser

At bestige et bjerg er selvfølgelig ikke let, uanset om du er helt grøn eller ganske øvet. Det første du bør overveje, inden du bestiger Kilimanjaro, er hvilket niveau du er på. Det gælder specielt din fysiske form, da der er et væld af forskellige ruter op af Kilimanjaros bjergsider, som du kan vælge i mellem. Nogle er stejlere og har flere naturlige forhindringer end andre, så konsultér din tourplanlægger eller guide om, hvilken rute der passer dig bedst.

billede af elefant paa savannen i tanzania med kilimanjaro i baggrunden 1024x683

Du vil følges med andre, der er på samme niveau som dig. De tager alt fra fem dage til syv dage og komme fra bjergets fod til toppen af Kilimanjaro. Undervejs vil du få forunderlige oplevelser med naturen og dine gruppemedlemmer.

En anden ting, du bør overveje, er hvilken årstid du ønsker at bestige Kilimanjaro på. I Afrika er årstiderne ikke så forskellige, som vi kender herhjemme fra, men sigtbarheden og den generelle gangbarhed vil variere alt afhængig af sæsonen. Ligeledes vil vegetationen variere alt efter årstiden.

Du kan og bør konsultere din gruppeleder eller dit rejseselskab om, hvilken årstid der er bedst for hvilken rute og den højde, I skal op i. Juli til oktober og december til februar er de tørre perioder i Tanzania, og derfor er det også her langt de fleste vælger at bestige Kilimanjaro på. Hvis du vil undgå de store mængder af mennesker, der har fået samme gode idé som dig, kan du med fordel vælge en tur i regntiden, men tag forbehold for glatte ruter og svært terræn.

Slutteligt bør du selvfølgelig overveje din påklædning og dit udstyr, som du medbringer på opstigningen af Kilimanjaro. Det er vigtigt at klæde sig på efter årstiden og især at du har vandrestøvler på, som passer dig og som er gået til på forhånd.

Overvej derfor grundigt din påklædning og tag højde for, at temperaturene kan opleve store udsving afhængigt af sæson og at selvom der er høj sol i dagtimerne, så kan der blive uhyggeligt koldt om aftenen, natten og de tidlige morgentimer. Pak let men pak fornuftigt. I vil typisk overnatte i telte eller hytter undervejs, så overvej hvilken type sovepose du ønsker at medbringe. Der er i dag mange gode muligheder på markedet.

Add Comment

Huge selection of Cheap Youth T.J. Carrie Black Jerseys are offered here