Sådan vælger du de bedste maskiner til køkkenet

Har du nogen sinde overvejet om det er bedst at have en masse maskiner i køkkenet eller bare en enkelt maskine, som kan det meste af det, som alle de enkelte maskiner kan? Du får her nogle bud på både fordele og ulemper ved både at have en masse enkelte maskiner og ved at have nogle få maskiner, som kan de samme ting som alle de andre. Helt overordnet handler det om hvor meget plads man har i køkkenet og hvor mange penge man har.

billede af den professionelle udgave af kitchenaid koekkenmaskine 1024x682

Fordele og ulemper ved separate maskiner

Helt overordnet set er den største fordel ved at have en masse separate maskiner, at man har præcis de maskiner, som man har brug for. Hvis man tænker på at investere i en multimaskine, er det ikke sikkert at man rent faktisk kommer til at bruge alle funktionerne i maskinen. Køkkenmaskinerne med mange funktioner er ofte meget dyre, og hvis man ikke kommer til at bruge alle disse funktioner, kan det være mange penge at bruge på en maskine, som man kun kommer til at bruge få gange.

En anden fordel ved at have separate maskiner er, at de som regel er bedre hver for sig i forhold til multimaskinerne. Hvis du for eksempel har brug for en røremaskine, en blender og en foodprocessor vil ofte være bedre end hvis man køber en maskine med flere funktioner i en. Hvis du er flittig bruger af de forskellige maskiner, kan det altså være bedre at købe dem hver for sig, hvis du virkelig vil have noget for pengene.

En klar ulempe ved at købe en masse separate maskiner er oplagt – de fylder meget i skabene. Hvis man har en enkelt maskine, som kan flere forskellige ting, er det jo klart at det fylder mindre end at have de samme funktioner i flere forskellige separate maskiner. Hvis du har masser af plads i køkkenet, er det måske ikke et problem at de mange maskiner vil fylde meget og dermed er det ikke noget, du skal tænke over. Hvis du derimod ikke har ret meget plads, er det en klar ulempe, at de separate maskiner fylder så meget.

Fordele og ulemper ved multimaskiner

Den klare fordel vil multimaskinerne fra kendte mærker såsom Kenwood og KitchenAid er at man får flere forskellige funktioner i den samme maskine. Hvis man måske ikke lige laver mad så tit, er det en fordel at have flere forskellige funktioner i den samme maskine. Du kan for eksempel købe en køkkenmaskine fra Kenwood som du kan bruge som en blender, en røremaskine, til at piske, ælte og mose din mad. Fordi den kan så mange forskellige ting, er det en god maskine at have i køkkenet.

En af de helt store ulemper ved de flotte multimaskiner er prisen. De koster ofte mange tusinde kroner og det kan være mange penge at bruge på en gang. Hvis man dog sammenligner med de penge man kan bruge på at købe separate maskiner, som har de samme funktioner, kan man faktisk også hurtigt ende med at bruge mange penge. Man skal således gøre op med sig selv om man kan give så mange penge på en gang, eller om man hellere vil dele udgiften ud over flere omgange.

En anden ulempe er, at de enkelte funktioner i multimaskinerne ofte ikke er lige så gode som hvis man køber en tilsvarende maskine separat. Dette er dog ikke nødvendigvis en ulempe for alle. Hvis du ikke bruger maskinen så ofte, kan du ofte sagtens klare dig med multimaskinen og de mange smarte funktioner i en og samme maskine.

Add Comment

Huge selection of Cheap Youth T.J. Carrie Black Jerseys are offered here